我要繼續尋找日本的味道!🎌冇得去旅行,間中食個好少少嘅午餐都唔過分。過嚟銅鑼灣去完日本百貨,可以順便過隔離地庫食埋個午餐!🍱🍽😀😀*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*餐廳位置隱蔽,平時行過未必察覺。全靠網上大家分享先留意到。🔍經過樓梯落地庫,兩邊牆身貼滿日本食材介紹海報,天花掛起一隻巨型蟹🦀,有日本探店嘅感覺。😎餐廳環境雖然唔算大,但座位間隔舒適,私隱度高。👍🏻👍🏻👍🏻✨座位上放咗兩款蟹型毛公仔,造型可愛。😍桌上玻璃樽入面擺放左兩隻蟹仔,睇住佢哋慢慢爬下爬下,幾治癒,完全配合餐廳主題。午市定食價錢非常相宜,由最平$78至$328不等。既然餐廳主打食蟹,目標一定要鎖定蟹御膳!💢💢*-。-。-。-。-。-。-。-。-。-*🔘蟹御膳 $198御膳套餐豐富,包括:天婦羅蟹棒烏冬、蟹肉蒸蛋、忌廉蟹肉薯餅、松葉蟹甲羅、蟹膏豆腐。睇落去份量少,但其實食落好夠飽,絕對係人氣推介!💯每一個項目都加入「蟹」作為元素,用心製作。食物材料新鮮,鮮味突出。個人特別推介松葉蟹甲羅,蟹膏蟹肉比例平均,配上海膽及三文魚籽,Perfect Match。忌廉蟹肉薯餅,炸得皮脆內軟,十分Creamy。蟹肉蒸蛋火候剛好

🔘蟹御膳 $198

個人特別推介松葉蟹甲羅,蟹膏蟹肉比例平均,配上海膽及三文魚籽,Perfect Match。忌廉蟹肉薯餅,炸得皮脆內軟,十分Creamy。蟹肉蒸蛋火候剛好,蛋香,入口滑溜。🧡

2021-05-21