2020-03-03 8 浏览
咁凍嘅天氣果然打極邊爐都唔會厭!呢日同朋友去旺角行街,見就係旺中對面新開左呢間邊爐店,所以就諗住去試下新野。呢間邊爐店係任飲任食嘅形式,肉類都係自己畫紙仔落單,菜類就出去大雪櫃自己揀,我地首先點左個蕃茄薯仔濃湯鍋,酸酸甜甜勁開胃。我地叫左羊肉片、豬肉片同豬頸肉,每碟嘅份量好少,啱晒樣樣都想試啲嘅人,肉類嘅質素都唔錯,我地呢幾碟都叫左兩round。另外海鮮都當然唔少得,我地叫左海蝦同墨魚滑,海蝦隻隻手掌咁長,墨魚滑夠彈口。蔬菜同丸類放晒係呢個落地大雪櫃,勝在種類夠多,淨係菜類都至少有五六款,仲有十幾款丸、腸仔等等,加埋鮮支竹、炸腐竹、茹菌類、豆腐豆卜之類,數得出嘅打邊爐配料都有,加上雪櫃有趟門,食物更加衞生。另外亦有我最愛嘅炸魚皮同響鈴,麵仲要係出前一丁!打邊爐食到咁熱,最需要就係飲品任飲,呢度仲要過份到有雪糕雪條任食,打完邊爐食絕對係最佳享受!

另外亦有我最愛嘅炸魚皮同響鈴,麵仲要係出前一丁!