2025-03-20 37 浏览
真的是忍無可忍!頌安呢間分店去過好幾次,店員每次嘅態度一次比一次衰!好似錢多得濟,唔叉想做咁!做服務行業,做得咁衰格!趁早收檔啦!開嚟做勿叉嘢!我真係未試過寫食評罵人,但真係忍無可忍!我本人原先挺喜歡這個品牌的飲品,附近有咁多間飯品店,我不說每次,但只要經過我都會選擇買歇腳亭的飲品!但係好幾次幫襯,店員的服務態度都不怎麼好,尤其是今次,比人的感覺就是佢可做可唔做,你愛買唔買的態度...每次經過,他們這些店員不是在玩手機就是在玩手機,就是在聊天,這些與我沒啥關係但是客人買飲品,你不說推薦買什麼飲品,最基本的禮貌都要有吧,我說要用八達通比錢,他跟個大爺似的一句話也沒有,鬼知道要往邊度嘟啊,我以為係拿起來的嗰種嘟卡機呢,係死人都出句聲提下個客啦!要我問佢往邊度嘟先同我講!我不是把自己當什麼大客仔,但是起碼的禮貌也應該有吧!!感覺我好像在買氣受一樣!!還有出餐的時候,D奶都漏出來,現在做飲品店員不需要抹杯再出餐嗎?還有強烈建議不要用什麼杯蓋,根本就蓋唔實,如果我留意唔到,我成件衫係唔係就唔洗要啦???我以前都做過飲品店員,所以我從來都不寫食評去批評別人,但今次真的是忍無可忍!體驗感實在太差了!

我以前都做過飲品店員,所以我從來都不寫食評去批評別人,但今次真的是忍無可忍!體驗感實在太差了!我以後都不會再去這間店鋪買飲品!!!

(題外話:現在的飲品店員的工作還真是好做好輕鬆呢,禮貌什麼的完全不需要,真happy)