2020-04-24 192 浏览
我嘀朋友話細個果陣時,雞蛋係可以半底或者四分一底買㗎!但可能由冇哂手推車,鋪租又急升開始....連南山邨檔雞蛋仔都迫住入鋪,就已經冇呢支歌仔唱!食得雞蛋仔,一食食一底根本就唔合乎人體力學!空肚食又唔飽!食完飯食又太多!除非你有另一半!如果唔係就明恰單身狗!重有呀!唔知你有冇食過!空心雞蛋仔!價錢家下都17-8蚊起跳啦!嘩!嘀呀姐手勢好呀!落嘅蛋漿可以僅僅將成個模複製出嚟!其實佢手藝好我欽敬嘅!但嘀雞蛋仔脆到片到我個口損哂!我自己其實食雞蛋仔,我係鍾意外脆內軟,入面重有舊軟熟嘅蛋糕仔嘅雞蛋仔!不過我唔排除有人係鍾意脆脆空心版,畢竟百貨應百客!摩芽佢係新蒲崗開始我已經有食,佢地對自己要求好高,因為佢足料,所以會整得耐,佢都有叫人俾嘀耐性等,可能俾人催得多啦!我重記得佢係第一間加星星餅入雞蛋仔,甜甜脆脆係幾得意,但有次試過佢個爆珠,就不敢恭維,都係原味最穩陣Ps:我的朋友不是我
我嘀朋友話細個果陣時,雞蛋係可以半底或者四分一底買㗎!

Ps:我的朋友不是我
原味最政治正確