2023-05-07
店主其實係少女,但店名卻是婆婆,很有故事。被富士山飯團及甜品吸引而來,賣相精緻;店內裝修滿滿日系復古風,每個角落都非常Ig-able。𓐔 𓊬 𓐓Lunch Set分三點$88、四點$118、五點$138,可自選不同冷熱小碟,每碟份量不多。由於大部分食物已經預先煮好,感覺有點似fast food,但賣相餐具絕對加分。晚餐會有更多不同既主菜定食選擇。新品綠色森富士飯團,當日1點幾已經售罄,唯有試最signature既晴富士。精緻四品料理𝟙𖠁晴富士•三文魚鬆飯團𖠁焦糖明太子玉子燒𖠁涼拌茄子漬物𖠁名古屋の手羽𖠁紅酒燉牛肉𖤐雞翼係單骨雞翼,細隻比較乾身,紅酒牛味道不錯精緻四品料理𝟚❁鰹魚湯蕎麥麵❁海藻芝士醬拌綿滑南瓜薯蓉❁鮮蝦羽衣甘藍蔬菜沙律❁婆婆咖哩雞肉❁北海道流心芝士薯餅𖤐蕎麥麵湯底意外地香濃,南瓜好綿滑,唯咖哩雞很失望,無乜材料,得一件雞跟餐飲品 7 折❈抹茶拿鐵 - 拉花好靚,但係抹茶粉一舊舊沉底,有啲失色❈蘋果Kombucha - 喜歡個復古玻璃杯,好似apple cider,含少量酒精,幾好飲𓊚昭和紅日富士牛乳布丁 $68蝶豆花嘅自然藍色,好治療,味道出奇地好,奶味好重未返到鄉下嘅朋
精緻四品料理𝟙
𖠁晴富士•三文魚鬆飯團
𖠁焦糖明太子玉子燒
𖠁涼拌茄子漬物
𖠁名古屋の手羽
𖠁紅酒燉牛肉
𖤐雞翼係單骨雞翼,細隻比較乾身,紅酒牛味道不錯
精緻四品料理𝟚
❁鰹魚湯蕎麥麵
❁海藻芝士醬拌綿滑南瓜薯蓉
❁鮮蝦羽衣甘藍蔬菜沙律
❁婆婆咖哩雞肉
❁北海道流心芝士薯餅
跟餐飲品 7 折
❈抹茶拿鐵 - 拉花好靚,但係抹茶粉一舊舊沉底,有啲失色
𓊚昭和紅日富士牛乳布丁 $68
蝶豆花嘅自然藍色,好治療,味道出奇地好,奶味好重
未返到鄉下嘅朋友仔,可以來止痕。記得要網上預約,周末很full喔!