呢间rooftop bar位于尖沙咀山林道一栋大厦嘅顶楼,虽然冇海景,但望住尖沙咀城景叹酒都几chill🤪————————❦ Gin & Tonic Trolley呢到嘅Gin & Tonic可以自由配搭,Staff好用心咁逐款介绍,仲根据我地既喜好推荐唔同嘅combination☺️ 之后Bartender就推左架车仔出黎,系我地面前调酒!- ❧ Citadelle Original Gin x Elderflower Tonic x Applewood Smoke $140呢只口味比较清新又带有果香味嘅gin,配搭有elderflower嘅甜味嘅tonic,第一啖饮落几清甜,后韵系饮到少少苹果木嘅烟熏味!唔钟意酒味太浓嘅可以试吓呢款,甜味较重,苦味好淡🤓评分:🌕🌕🌕🌕🌘- ❧ Beefeater 24 Gin x Burma Tonic x Lavender Smoke $150呢款gin多左d茶味,苦涩味会重少少,但薰衣草既香熏味冲淡左少少苦涩味。评分:🌕🌕🌕🌖🌑-❦ Cocktails 除左有d classic既cocktail之外,仲有d呢度先有既调酒!-
————————
❦ Gin & Tonic Trolley

评分:🌕🌕🌕🌖🌑

❦ Cocktails
❧ Garden of Eden $128
呢款酒就咁饮落去味道较淡同酸酸地。但将底部homemade既jam搅匀左之后,即刻成个味道升华咗!杯酒既甜度高左,但酸味又会中和返个甜度令你感觉冇咁腻☺️
❧ Silver Gin Fizz $128
呢款系classic d既cocktail,加左柠檬汁嘅gin上面再加左蛋白,d泡好绵密,下面既gin又好清新。

❦ Krysalis $1,200
成晚既重头戏就系呢个!呢间系全亚洲第一间用Krysalis既bar,呢个machine设计系俾人系屋企shisha,咁靓就算摆系到睇都正啦🤣用Krysalis食shisha,除左摆系到睇靓之外,味道都会long lasting d!
❧ Ambrosia
呢款系密瓜mix棉花糖味,食落去味道几fruity,随之而来系marshmallow既甜味,最尾会带有少少烟熏味,层次几丰富。
  • Gin & Tonic Trolley
  • Garden of Eden