☃️☃️天氣凍咗咁多就梗係最啱去打邊爐啦,班同事就介紹左我去利舞臺有間新餐廳,裝修極華麗,風格以劇院作靈感岩哂打卡❗️所以我就一早book定位收工去食啦🥳♥ 黑蒜豬骨鍋 $328湯底從來都係我覺得打邊爐最重要既主角之一,我哋就揀咗呢個黑蒜豬骨鍋,可以清心安神及有助殺菌 湯底十分足料,大大嚿既豬骨熬製而成,加上大量黑蒜🧄、蒜頭同炸蒜,十分之濃郁,我都忍唔住襯湯底未算好油膩飲咗幾碗😂♥ 香江併 $788呢個真係牛魔王必點🐮✨全牛嘅拼盤仲要勁打卡able‼️ 以大圓木盤置上鍋底旁邊擺得好靚,不同部位嘅牛牛分別有安格斯肥牛、牛柳粒、本地手切牛肉、牛白肉、牛脷👅同黑柏葉等等,牛魔王點可以錯過先✨安格斯肥牛油脂分布好均勻牛味好濃郁😍食到我舔舔脷😋 ♥ 七彩餃子 🥟 $108賣相好靚😍集齊七隻顏色不同口味既自家製手工餃子🥟,個人比較鍾意嘅係姬松茸黑菌餃菌味濃郁,每隻餃子味道各有特色,而且淥後唔會好易爛晒塊皮,食餃子皮較有咬口👍🏻♥ 手唧紫薯麵 $68貪得意呢個可以自己玩😆 份量都唔少,我分咗兩轉唧落鍋底♥ 桃花緣 $88店員會喺面前整波波上去,camera 📷要準備好,似係菠蘿梳打酸酸甜甜♥ 香芳幻 $88

♥ 黑蒜豬骨鍋 $328

♥ 香江併 $788

♥ 七彩餃子 🥟 $108

♥ 手唧紫薯麵 $68
貪得意呢個可以自己玩😆 份量都唔少,我分咗兩轉唧落鍋底

♥ 桃花緣 $88

♥ 香芳幻 $88
梛子乳酪特飲 酸酸地 仲有彩針配搭 顏色十分夢幻

♡ 裝修華麗,連食物質素都好出色,可以打卡之餘唔會淨係得個樣,十分欣賞餐廳嘅用心❤️ 晚市真係好彩有book位,平日去都全場滿座🔥