2017-08-04 470 浏览
今日(4-8-2017 Fri)最後一次維修,原本睇吓女同事CY出唔出嚟食飯,最後佢都係想瞓覺而唔出嚟,於是得我一個食。河畔花園嗰邊選擇唔多,於是行嚟第一城睇,冇乜西餐,一樓嘅西餐同ASAP又已經食過,唔再試啦,再搵。台灣麵,原來台灣麵晏晝真係只有台灣嘢食,我又唔想食。見到呢間越南嘢,睇吓有冇嘢啱食,好似都有,而且價錢可以接受,於是入去。再睇完menu,決定喺咕嚕班腩同泰式濕炒豬肉河中揀,但要問問後者辣唔辣。問咗,女侍應答可以走辣,就咁決定,餐飲要熱奶茶,因為冷氣比較大。奶茶嚟到,飲吓先,有茶味,落半包糖再飲,澀。再落少少飲,都係澀。冇耐,泰式濕炒豬肉河到嚟,份量唔少,汁(份量多到就嚟變湯)嘅顏色幾深,配料都有黃牙白,食落,河粉好滑,肉片亦鬆軟,而味道,就係豉油嘅鹹甜,完全冇晒泰式味道,我只要求走辣,冇話轉為港式啊,就算轉為港式,都唔係只有豉油同糖卦?衛生:3.5分,抵食:2.5分

台灣麵,原來台灣麵晏晝真係只有台灣嘢食,我又唔想食。

再睇完menu,

奶茶嚟到,
熱奶茶
飲吓先,有茶味,落半包糖再飲,澀。再落少少飲,都係澀。

泰式濕炒豬肉河

衛生:3.5分,抵食:2.5分