2018-11-19 223 浏览
期待已久嘅我心中已經渴望左黎呢間成個月,終於都做到喇!見住C FU那對彷彿好似像感覺不了那隻剛剛出爐噴哂白煙嘅鴨的鐵手,個個都O哂咀,真係好強,逐層逐層將佢薄切上碟排到魚鱗般井然有序,至於食法,你識做NE~~~肉質真係好軟滑而不梅,一口咬落更有油香透過麵皮滲透出黎,正正正!我認為一隻6-8人剛剛好,唔會膩之餘個肚又有空間食其他小菜啦~食食下見到呢隻野行過,嚇一嚇以為自己睇錯,  一部識路兼帶餐嘅智能機(雖然佢右眼好似不健全),好特別,但聽佢地講人多時候就比較麻煩了。同座有朋友當月生日,佢地為壽星送上鮑魚花菇帶子,好落本啊!!!!小朋友的話會有公仔一隻,借左黎影張相(雖然隻鴨搞笑地係綠色,但都係心意啊)~松子魚一向都係老少咸宜嘅菜,淨食得,配飯更得,皮脆肉厚又嫩!以咸蛋脆做GIMMICK近年越出越多甚至有D離埋譜, 不過已面世多年的黃金蝦球又有幾多人記得?  有蒜芯作伴嘅蝦,直情又爽又脆~最後為了食番D綠色中和下,叫左干扁四季豆,夠鑊氣丫!甜品:勁大粒桂花糕,SIZE好夠,但桂花味好淡呢~羅漢果凍味道就好有感覺喇~ 不過如果以蜜糖取代火龍果好似會更清新!
)~
最後為了食番D綠色中和下,叫左干扁四季豆,夠鑊氣丫!

甜品:勁大粒桂花糕,SIZE好夠,但桂花味好淡呢~