2021-07-17
之前都有食過旺角個間, 不過當時係食拉麵, 見到佢係荃灣都開左間分店, 好驚喜見到做得好既黃店都有發展空間好開心。今次就專登試佢個沾麵, 睇下又做成點先~海老沾麵湯底有好多好多好多櫻花蝦! 除左有濃郁既沾麵汁, 仲有陣陣香噴噴既海鮮味。叉燒好大塊, 肉質都好嫩滑, 有足夠既脂肪Support, 靚部位黎。順帶一提, 個人比較Prefer 食凍麵, 麵質會爽滑好多, 不過注意凍麵就會加快沾汁變凍, 要盡快食用!柚子叉燒沾麵限定新品, 會多左幾片柚子同筍, 俾人好清新既感覺, 一改沾麵就一定係濃湯既做法。感覺幾健康, 唔想下下做食肉獸既可以考慮下唐揚炸雞呢到都算係幾出名既菜式, 外面酥脆, 裡面肉質鮮嫩,加上少少青檸汁又會有另一番新體驗。章魚燒係香港好驚會食到一舊粉既小丸子, 好彩連章魚燒都冇令我失望, 有少許家鄉味。整體來講都算唔錯,仲有少少家鄉風味,下次可以再嚟食下
感覺幾健康, 唔想下下做食肉獸既可以考慮下
章魚燒
整體來講都算唔錯,仲有少少家鄉風味,下次可以再嚟食下