2021-10-04 340 浏览
呢間月火鳳燒鳥位於旺角嘅地段,索取中環嘅價錢。食物質素, 師傅嘅手藝不錯,算係對得起價錢牌。不過整體嘅用餐體驗,實在不敢恭維。員工都是sales,以賣出剩餘的食材為目標,而不是以顧客為本。一進餐廳,女服務員不斷推銷魚生有幾新鮮。我哋坐低睇餐牌,冇幾耐,女服務員又再來推銷魚生。我們其實一心來吃串燒,我們跟女服務員下單,點了一些熱食… 佢又問我哋會唔會點魚生… hard sell 得有點過分… 老闆全程只顧跟另外一台,點了很多”名貴食物”的客人聊天,幾乎沒有跟我們有交流。直到我們的食物,上菜得7788,老闆就忽然望向我們,問我們還需要其他嗎。我們說夠了,謝謝。然後他一聲不發,又轉頭跟那台VIP客人聊天。我們吃飽後,本來打算坐多陣,聊聊天。但是,周圍嘅氣氛環境令人好唔自在,服務員們不斷望住你,係你身後走來走去,好像要比壓力你快啲加單..我們兩個人,大概食咗$1000,唔係叫左好多嘢食,食物同酒都overpriced. 食物係幾好,但係呢個價錢,出面選擇多的是,實在唔需要喺度受氣。結論係,走先啦,係咁先啦。

呢間月火鳳燒鳥
位於旺角嘅地段,索取中環嘅價錢。
食物質素, 師傅嘅手藝不錯,算係對得起價錢牌。

不過整體嘅用餐體驗,實在不敢恭維。

hard sell 得有點過分…

結論係,走先啦,係咁先啦。