2017-08-19 38 浏览
同朋友慶祝生日食飯,原本想飲嘢慶祝,響openrice 搜尋之下發現呢一間酒吧似乎食物質素都唔錯,所以朋友生日會就選擇響度舉行,可以一站式由晚餐到之後幾杯落肚,不用轉場。樓下都有幾張細枱, 七時多去到,happy hour 為主。上過樓梯後就到達餐廳。餐廳裝修不錯,好似高級西餐廳一樣,但旁邊有桌球枱同live band位置。食物選擇不少。主菜價錢由100到400不等,合理價錢。同朋友先來一碗雜菜湯。味道酸酸地,好重蕃茄味,內裏很多雜菜,材料很豐富。牛油果蟹肉伴長腳蟹芒果雪葩,我就係被呢個特別的名稱吸引,想不到長腳蟹又鮮又甜!牛油果下面佈滿蟹肉同甜甜嘅芒果肉,配搭新鮮!旁邊有一個用先芒果汁打成嘅雪葩,好滑溜!呢個作為頭盤好開胃!鵝肝多士配梅子醬,鵝肝入口即溶,油脂豐富好香!有入口即溶嘅感覺!配埋多士一齊食,又脆又柔軟!梅子醬酸酸甜甜,整體感覺好配合。法式焗田螺好香香草同牛油味,大大粒田螺一口一粒口感十足。黑毛豬脆豬腩肉伴蟹肉意大利飯脆豬腩肉有少少似中式嘅燒肉,半肥瘦,油脂好香,有少少焦香味。下面嘅蟹肉意大利飯勁甜勁有蟹鮮味,仲見到少少蟹膏,好香。脆豬腩肉半肥胖瘦燒烤醬豬肋骨份量十分大!燒

食物選擇不少。主菜價錢由100到400不等,合理價錢。

法式焗田螺好香香草同牛油味,大大粒田螺一口一粒口感十足。

黑毛豬脆豬腩肉伴蟹肉意大利飯

脆豬腩肉半肥胖瘦

燒烤醬豬肋骨份量十分大!燒烤醬汁完全深入豬肋骨內,肉又淋又軟好輕易就能切出。旁邊嘅薯條新鮮炸起,好粗身又脆而且有薯味!十分抵食!

呢度食物有高級餐廳水準,環境闊落,晚餐時間十分有情調,入夜後有精品酒吧嘅熱鬧氣氛,侍應好有禮貌又貼心,一站式由晚餐到飲嘢唔使轉場都係一個唔錯嘅選擇。