2017-04-25 465 浏览
成日以為新蒲崗得mikiki商場,哈哈,比較少去。今日原本又想去九龍城,但又覺得好似有點悶,發掘下附近的新蒲崗。先食冷盤,叫左刺身同壽司。三文魚刺身好厚,色澤都ok,唔腥又唔會帶黑。咬落係厚林既。帶子刺身好厚。食落去爽口,色澤都白色同埋無諗過真係咁厚既。味道帶少少甜。火焰三文魚腩有少少少沙津醬同配菜。估唔到壽司類既三文魚腩都幾厚。米粒都有痴力夠林實配三文魚腩,不錯。原板馬糞海膽超抵48蚊。顏色係靚靚既橙色,食落對我嚟講唔腥既,但朋友話少腥。有少少甘甜既,好服務比埋紫菜我地包。就咁食就重味d,但包一包紫菜就增加口感,比較脆口內軟。之後到食熱食,兩個熱鍋適逢天氣又涼返。芝士海鮮鍋材料好多,蟹柳 日式魚蛋 ,青口 大蝦 帶子 魷魚 冬菇 金菇 椰菜。一上鍋見到有2大塊芝士,勁濃芝士同牛奶味。蝦肉幾大隻幾彈。特別好食係青口,5 6隻都無沙頭,帶子都係勁厚好食,同食到一絲絲帶子肉。冬菇好細心打左個十字。牛肉柳川鍋又係材料勁多,有金菇 牛肉 粟米同雞蛋配日式甜醬油。牛肉無乜肥,好值得讚一讚。仲有牛肉配金菇幾好口感,粟米加甜左成個湯,有得點烏冬仲好呀。牛肉唔乾身,牛味好過平時既肥牛。同埋鰻魚炒飯勁多
先食冷盤,叫左刺身壽司
三文魚刺身好厚,色澤都ok,唔腥又唔會帶黑。咬落係厚林既。

之後到食熱食,兩個熱鍋適逢天氣又涼返。
同埋鰻魚炒飯勁多飯,食到超飽。因為又有勁多金茹碎 粟米 鰻魚。
飯炒到爽口,無痴到一舊舊。鰻魚粒都多既,醬汁甜既同肉都少少爽林。加埋粟米食好似好爽又食到林肉。

服務不錯都幾快回應幫我地落單。