2025-07-18 125 浏览
今日下午同朋友約到尚悅軒食,我們提前預定座位,約6點到的時候,店裡都差不多坐滿了。難得吃龍蝦,今次就揀左薑蔥炒,十分有鑊氣😃,大龍蝦好大隻😍,肉質鮮美,十分多肉,薑蔥炒大龍蝦真係好惹味,味道超讚😍招牌菜金銀蒜蒸斑頭腩,慢蒸製作,絕對是功架的表現,香嫩可口,魚肉本身的鮮嫰,入口會在心底發出讚嘆不已的聲音,可以說是我吃過最好味,一定一定不要錯過😋長腳蟹蟹非常之多膏, 好耐未試過食咁多膏。 佢地蒸的時間控制得非常好, 入口蟹香加蟹膏嘅鮮甜係口入面爆炸出黎, 成家人都食到lam lam脷😋蒸大連鮑魚鮮嫩多汁,搭配果皮絲的清香,每一口都是滿滿的幸福感🥰。而且,這道菜的擺盤也十分講究,看着就讓人食欲大增!