Cocktail 嘅千變萬化真係永遠都試唔晒,甜酸苦辣都可以融合到入一杯嘢飲到 😚 其實我一直都好想搵機會試下自己調酒但出面上堂嘅話唔晒$500都好難搵到教調酒嘅班,但之前發現尖沙咀呢間樓上 Bar,平平哋嗌一杯嘢飲,顧客就可以免費參加佢哋嘅 Be Your Bartender 活動 😍 由專業調酒師一步步引導你落材料、生果、加冰、搖勻再加上裝飾點綴 🙆 步驟唔會太複雜而且有人帶住整出黎嘅嘢飲味道其實完全唔會走樣 😌 系零失敗嘅體驗,仲要完全唔晒加錢 🤗 好奇心驅使吓小妹去咗體驗吓,覺得呢個俾客人小試牛刀參與吓 Cocktail 製作嘅過程幾有心思亦都幾有新意 😙 想同朋友飲杯嘢又想搵個活動一齊做的話可以考慮樓上舖佈局雖然冇中環酒吧咁雅致,不過小妹覺得人唔多唔太雜,幾啱約朋友飲嘢傾計。氣氛相對比較港式,一路播住嘅都係耳熟能詳嘅廣東話歌 😝 仲有switch、飛鏢、beer pong 同 snooker 玩 🤓 如果有興趣的話呢到仲有Shisha提供,不過小妹就冇試喇 ⁣⁣💕 《Loggia Flower》⁣⁣($100)⁣⁣呢杯嘅甜味比較清,材料包括荔枝酒、荔枝蓉醬、檸檬汁同 soda

💕 《Loggia Flower》⁣⁣($100)⁣⁣
呢杯嘅甜味比較清,材料包括荔枝酒、荔枝蓉醬、檸檬汁同 soda top-up 😚 感覺啱啱入口時味道濃啲,之後就開始變淡。整嘅時侯可以揀要甜一啲嘅設定或者酒味重啲嘅版本

💕《Passion Maze》⁣($100)⁣
友人 C 點咗呢杯酸酸甜甜嘅,系大路嘅 cocktail 味道 😀 果味比較重但亦都 hold 得耐啲,溶冰之後味道都冇變淡,但整嘅步驟就簡單過上面個杯

佐酒輕食
🌮《芝士肉醬墨西哥片》⁣($78)
🍗《韓式炸雞》⁣($68)