2017-10-17
在網上看到這間日本料理有不少好評好像不錯,特意訂座去吃生日飯!PS 見到好多人最推介磯燒同釜飯,但價錢較貴所以我就沒有試了!主要叫番dinner set, 都算唔錯,包埋沙律、漬物同麵豉湯。1銀鱈魚Set,有埋小刺身盤(甜蝦、三文魚、油甘魚、帶子)本人是銀鱈魚既超級愛好者,差不多每次都會叫銀鱈魚set!呢間既銀鱈魚非常好食,可算是暫時食過最好食既銀鱈魚,燒得岩岩好,魚肉仲係好滑而且好嫩,個皮亦都唔會咬唔開。刺身方面,帶子質素一般,冇乜鮮味,不過亦都唔會腥。甜蝦還可以,我是不吃甜蝦的,但這個很鮮甜不會腥,而且食落口不會像1蕭肥膏咁。油甘魚一般。2雞泡魚乾個人就覺得太林,燒得唔夠乾,不過個汁還可以3三文魚腩刺身厚度還可以,口感不錯,不過真係相當之滯!很肥美4燒牛舌個人認為燒得唔錯,有D林同埋難咬開5壽司+烏冬set烏冬不過不失,壽司亦幾新鮮,不過壽司飯就麻麻,冇乜壽司醋味
1銀鱈魚Set,有埋小刺身盤(甜蝦、三文魚、油甘魚、帶子)
銀鱈魚配刺身定食
2雞泡魚乾
個人就覺得太林,燒得唔夠乾,不過個汁還可以
雞泡魚乾
3三文魚腩刺身
厚度還可以,口感不錯,不過真係相當之滯!很肥美
4燒牛舌
個人認為燒得唔錯,有D林同埋難咬開
燒牛舌
5壽司+烏冬set
烏冬不過不失,壽司亦幾新鮮,不過壽司飯就麻麻,冇乜壽司醋味
壽司+牛肉烏冬定食