2011-12-29 11 浏览
早知聽朋友介紹 這間放題質素很好 錦arm 星期日約左朋友係尖咀海旁影畢業相 就前一日book定 點知矩話未必有位 唔係多人成錦下話 幸好晏晝打離話仲有位仲叮囑話一定要八點九準時到 唔係俾個位walk-in 客 我心唸駛唔駛錦大牌 食完先知係有原因既準時搭九到 人山人海 要排隊先可以入去 真誇張 間餐廳好大 有三百幾個位 但係都坐滿曬人幸好我地獲安排坐一張圓檯 夠曬大擺野食 又方便傾計 款式選擇好多 有九張紙 分別係:刺身 壽司 卷物 小食 燒物 天婦羅 沙律 飲品 雪糕每樣都嗡左喲 過左十分鐘到就到 都算快 首先離左三文魚同吞拿魚 賣相吸引 下面有一層冰墊住 :三文魚同吞拿魚都好肥美 幾大件同新鮮 之後再離一碟刺身 北寄貝好大塊 但係有少少韌 帶子幾新鮮 但係好細舊甜蝦一睇就知唔得 個蝦頭綠色 應該係擺得太耐或者擺得唔好 食落果然唔新鮮之後其他野食差唔多一次過離哂 張檯都差喲唔夠位擺壽司方面 燒鰻魚好長 仲加埋喲特製燒汁 好惹味帆立貝 唔錯 火灸仲正 燒得幾入味蔥花吞拿魚腩手卷 可以一試牛肉鍋: 牛肉份量很足 有好多塊 仲有喲水晶粉配埋 好滑又爽口 口感不錯加埋隻生雞蛋一齊食 正!
就前一日book定 點知矩話未必有位

牛肉鍋: 牛肉份量很足
有好多塊 仲有喲水晶粉配埋 好滑又爽口 口感不錯
加埋隻生雞蛋一齊食 正! 可惜湯底甜了些 如果唔係就完美了
牛柳粒: 加左蒜片 好入味 唔錯
芝士年糕 熱辣辣 芝士味濃郁 一定要食!!
焗蠔: 幾大件 芝士焗得幾好 可惜蠔唔係太新鮮
天婦羅: 炸得太油 而且落得太多粉
羊鞍: 燒得幾好 唔會太韌 肉味有少少蘇 肉質嫩口
最尾嗡左雪糕 每位要加$5任食 普通雀罺雪榚 有四隻味揀 雲呢拿 朱古力 芝麻 紅豆

總括而言 縱然這餐要大概二百二十多元 但以質素及份量來論是值得的
而且服務很好 待應會自動執檯和倒水 同埋最緊要係無漏單情況 唔似其他放題店嗡三樣離一樣
下次離食要留餓喲 如果唔係試哂錦多樣野食