2015-04-13 4539 浏览
Afternoon tea 好多地方都可能只有咸點或甜點味道較為出色,但這裡咸甜點質素平均,每一件的味道都不錯。 咸點方面,龍蝦肉有花花果件味道有點驚喜,有好fresh既感覺。甜點就不會太甜,熱情果比較特別,而香蕉蛋糕就比起好多地方都整得好味,香軟但個香蕉味唔會好人造咁。我覺得佢好識運用唔同食材既味道特色,每一件都令你食出好唔同既味道,而每一件雖然由不同食材配搭而成,但都能夠突出主食材既味道。Scone 是後上的(其實唔知點解),暖,味道無乜特別,但個 jam 就幾fresh, 有果味唔係好人造果啲,我唔食果 jam 既都覺得唔錯。服務方面,唔差,不過唔夠細心,例如佢放左一碟糖俾我飲茶用,之後響無問我仲用唔用既情況下突然間拎走左碟野,又例如壺茶加水淨係加其中一個人咁,等等。環境方面,佢唔算多枱,有室內室外,我今次被安排坐室外,都幾涼爽。 室外可以吸煙的,但唔知係因為通風定佢有部機抽煙,我附近有人食煙但都唔會覺得有煙味。整體黎講其實幾好,有機會都會再黎!

整體黎講其實幾好,有機會都會再黎!
2015-04-12