2023-01-11 126 浏览
今晚想食日本料理,经过见到这间食肆的易拉架,见到食物好似几吸引,于是入去试吓。一入到去,成间餐厅空无一人,晚饭时间都无人帮衬,心谂会唔会间餐厅唔多掂,但个心又想试吓,所以最终都决定选择「包场」。职员招呼唔错,未打开餐牌已经有餐前小食奉上。分别点了银鳕鱼西京烧定食、滑蛋吉列黑豚定食、烧白鳝串烧、鸡胸软骨串烧及玉子烧。首先银鳕鱼定食,鱼皮好香脆,而且鱼肉好滑,唔腥,同埋无雪藏味。而滑蛋吉列黑豚定食,啲蛋淋喺猪扒上面,但啲吉列皮都唔淋,仲脆,不过食落去就觉得同普通猪扒唔系太大分别,不过不失。至于串烧方面,烧白鳝几正,啲鱼肉有啲弹牙,同埋块皮几烟韧,而鸡胸软骨串烧好食,咬落去爽口,鸡肉又唔「鞋」,串烧值得推介。而份玉子烧就几大份,上枱时仲好热,有烟出,而且中间都几多鱼子。总括这间餐厅值得再帮衬。
总括这间餐厅值得再帮衬。
前菜
滑蛋吉列黑豚定食