2018-08-31
話說果日老友生日,行去打鼓嶺道見到有一間招牌閃閃發光既舖頭,就入左去。☺️入去叫左個花甲蟹鍋🥘,個湯底飲落去一d都唔似出面果d咁重味精,冬陰功既味將海鮮既鮮味更上一層樓,見住員工係出面個魚缸拎左隻蟹入嚟比我地睇,上到枱隻蟹仲識郁。😋我地叫左十幾款野食,同埋侍應特別推介黃金炸魚皮,d魚皮脆口得嚟又唔油膩,打邊爐點可以冇牛肉呢?飛驒牛🐂係一個唔錯既選擇,聽侍應講呢隻牛肉仲可以生食添,食落口好似魚生咁,不過我個人認為都係碌2、3秒先食,咁仲好食。👍🏻👍🏻最正都係出面都幾難食到既🦀避風塘炒膏蟹🦀,香口又唔係好辣。最後仲有糖不甩同啫喱送,不過我個人對糖不甩唔係咁鐘意食。呢間野唔可以算係好平,但係質素幾好,好值得再去食,平均每人都係300蚊左右埋單,宜家食滿$500仲有安格斯牛肉送。