荃灣西多左好多新餐廳,近來仲開左間pickabowl! 之前係荔枝角都食過一間piackabowl,大大碗啲食材又顏色鮮艷又健康,感覺超級豐富,所以每次經過都會想再去食。今次呢一間係開喺荃新天地二期地下,樓面唔算好大,但係位置都坐得好舒服,闊落,感覺好乾淨。叫嘢食方面,首先喺門口睇完想食啲咩就可以去叫餐,然後就坐低等嘢食。食物較為普遍喺60至$100左右,我叫咗自選嘅bowl,淨係同一種食材都有好多種調味方法,我叫咗西班牙蒜油八爪魚同三文魚,配左蛋黃醬料,飯都有好多種,因為太減肥,所以盡量少食白飯,所以揀咗一半白飯一般糙米飯,感覺健康啲!我仲升級左做套餐,有個jelly、湯、温泉蛋同飲品。賣相上果然好吸引,咩顏色都有,真係睇落好開胃!味道方面,好鍾意蛋黃醬呢一個配搭入邊會有菠蘿,啲菠蘿好鮮甜,成碗撈起上嚟食都口感好豐富,而且非常頂肚!一定會夠飽!三文魚同八爪魚有西班牙蒜油醬汁,不過食起嚟我覺得男朋友嗰碗揀咗經典吞拿魚同埋加洲三文魚呢個配搭會惹味d~下次我會揀佢果個!因為我係好重口味的哈哈因為好鍾意食牛油果,所以見到有得加錢加牛油果我哋就即刻加咗啦,牛油果好好味,感覺好新鮮,而且令成碗飯

因為好鍾意食牛油果,所以見到有得加錢加牛油果我哋就即刻加咗啦,牛油果好好味,感覺好新鮮,而且令成碗飯嘅口感又升左個層次!非常推薦。

個湯都幾好飲,而甜品更加驚喜,唔係平時成日食到既jelly 味道,係柚子味!而且係我好鍾意柚子味嘅甜品,啱啱好!