為咗補祝母親節,所以特登訂咗espuma 最新嘅Menu。第一道嘅Tapas係黑白芝麻吞拿魚伴青檸雪葩。係炎炎夏日入邊,青檸雪葩嘅醬汁非常之清涼同埋清新,再加上圍邊嘅黑白芝麻非常之趣口所以口感非常之有層次。第二道既Tapas嘅係辣味蟹肉撻,佢嘅賣相非常之靚,再加上佢非常之鬆脆嘅撻皮同埋辣辣地嘅內餡,直頭係又正又靚呀。第三道嘅Tapas係龍舌蘭青檸野雞搥,上碟嘅時候,職員仲特別提醒我因為佢哋會例龍舌蘭落去所以記得拍片影底火燒嘅片段。雖然加咗龍舌蘭但係火燒完之後酒味有轉淡嘅情況,所以唔需要擔心酒精太濃,反而恰到好處咁帶出咗雞肉嘅鮮味。到咗第一道上嘅main dish 喺山水畫。同樣地又係賣相非常之靚,作為一個麻麻哋鍾意菠菜嘅人來講竟然會覺得菠菜出奇地好食。無論係包係雞肉入邊嘅菠菜,打成汁嘅菠菜,同個黑米糯米飯非常之夾,就令我有少少諗起泰國嘅風味添。第二道上嘅係西班牙橡果黑毛豬柳龍蝦汁砂鍋飯。黑毛豬柳嘅份量非常之充足,厚切又大件,再加上濃濃嘅龍蝦汁飯,非常之特別。甜品方面都有兩道。第一道上嘅係焙茶朱古力沖繩黑糖窩夫配雪糕(全份),可以揀兩球Movenpick嘅雪糕。同樣哋嘅賣相非常之夢幻同

為咗補祝母親節,所以特登訂咗espuma 最新嘅Menu。

辣味蟹肉撻

龍舌蘭青檸野雞搥

山水畫
山水畫 / 舌蘭青檸野雞搥

西班牙橡果黑毛豬柳龍蝦汁砂鍋飯

焙茶朱古力沖繩黑糖窩夫配雪糕(全份)

甜品方面都有兩道。第一道上嘅係焙茶朱古力沖繩黑糖窩夫配雪糕(全份),可以揀兩球Movenpick嘅雪糕。同樣哋嘅賣相非常之夢幻同埋可愛,大大個棉花糖下面鋪滿左心形嘅waffles。espuma 嘅waffles出曬名高質素所以完全唔需要擔心好睇唔好食。
脆蛋白綠茶慕斯卷蛋

第二道嘅係脆蛋白綠茶慕斯卷蛋。出面果層綠茶慕絲有淡淡的綠茶香氣非常之解膩,所以唔會話太過甜膩,加上脆蛋白嘅鬆脆,卷蛋既鬆軟,令到成個甜品嘅口感非常之豐富。
2021-05-16
龍舌蘭青檸野雞搥
山水畫
山水畫 / 舌蘭青檸野雞搥
西班牙橡果黑毛豬柳龍蝦汁砂鍋飯
焙茶朱古力沖繩黑糖窩夫配雪糕(全份)
脆蛋白綠茶慕斯卷蛋