2020-04-20
喺疫情陰霾籠罩好幾個月,人人心情都唔荒好。好似我同女朋友更加係好似無端端變左Long D咁...眼見呢幾日疫情有所緩和,我實在忍唔住要帶熱愛High Tea嘅女朋友出去抖抖氣。左揀右揀,最後都係返黎公司附近嘅JW萬豪 The Lounge,貪佢樓底夠高、景觀開揚、五星級酒店啲衛生措施做得足!萬豪一向服務好,無論打電話去Book的接聽生、餐廳侍應生都係,一坐低就主動俾個信封我地放口罩,夠曬貼心。之後影相、斟水等都有笑容!講返個Tea Set:鹹點每一樣都好出色,尤其係鮑魚酥同虎蝦,非常鮮美而甜點就以香濃朱古力為主,但有一兩款略嫌較甜,但配杯Tea WG靚茶中和返就剛剛好!擺得幾精緻!個Tea由3:30慢慢食到6:00,可以慢慢傾計、休息下。食完成個人Relax返曬!女朋友都話我揀得好
擺得幾精緻!