2016-02-16
裝修不錯, 有BAR枱, 同師傅互動而旁邊放冰箱, 上面放有北寄貝及立魚, 賣相幾新鮮!今晚天氣轉左, 點左個A餐, 有牛肉煱, 暖笠笠!!先黎壽司先!三文魚壽司, 三文魚肥美, 淡淡鹹香中吃出魚鮮味吞拿魚壽司, 吞拿魚油份高,吃起來有「入口即溶」的感覺甜蝦壽司, 甜蝦夠長身, 而且仲打孖上 甜蝦口感軟嫩獨特,肉質帶著淡淡的甜味日式牛肉煱終於黎啦!!牛肉火鍋使用平底的鐵鍋, 牛肉為主料,與涮肉同樣配以白菜、蘑菇、以及豆腐、金菇及日式魚蛋覺得有質感, 切的稍微厚點,減少了肥肉。湯汁鮮甜,不但提升肉味,而更滲透到,蔬菜同豆腐內, 味道可以說係無可挑剔半熟蛋表現的還不錯,蛋黃緩緩流出, 蛋白的口感細緻,半熟的蛋黃也挺順滑入味!牛肉沾肉這蛋黃, 滑嫩可口!!飯味道極佳,形質俱備,潔白晶瑩、粘而不膩, 沾上湯汁或蛋黃一齊食, 味道簡直配合得天衣無縫,令人回味不已!!日式芝士蛋糕, 既綿密濕潤又香濃鬆軟, 酸與甜在口腔之間徘徊, 口感複雜!
先黎壽司先!
吞拿魚壽司, 吞拿魚油份高,吃起來有「入口即溶」的感覺