餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

2021-05-19 35 浏览
老公呢日同我講,間中食番啲貼地啲的餐廳都可以。我見好似好耐無打邊爐,於是同佢來旺角,見到呢間餐廳的門面好吸引,於是望下有咩好食。望完又好似幾吸引咁,就上去食番餐 lu~上咗樓梯,四周很有舊式大排檔風味,很有親切感。可以令我竹覺得咁吸引嘅,梗係以花膠為主題的火鍋底啦~老公諗都唔諗,就選了 安格斯牛小排花膠火鍋。湯底一上,滿滿的花膠真係令我心心眼,滾好的湯底的膠質十分濃郁,真係飲個不停。老公當然唔會放過點牛和豬吧~除了安格斯牛小排之外,還加了美國肥牛和黑毛豬肉片。另外,我們還點了些丸類 (蟹子丸、爆漿魚丸、魚蛋)、芝士腸、蟹柳和粟米。我們一邊十下十下,一邊食,各款食物的質素可不錯 (尤其是肉類),食落夾雜肉香和湯底的美味,真的很讚~
老公呢日同我講,間中食番啲貼地啲的餐廳都可以。
望完又好似幾吸引咁,就上去食番餐 lu~

上咗樓梯,四周很有舊式大排檔風味,很有親切感。

可以令我竹覺得咁吸引嘅,梗係以花膠為主題的火鍋底啦~
老公諗都唔諗,就選了 安格斯牛小排花膠火鍋

老公當然唔會放過點牛和豬吧~
除了安格斯牛小排之外,還加了美國肥牛和黑毛豬肉片。

2021-04-21