2022-06-29
呢間店開左大約一星期多啲,我已經係第三次幫襯,因為我同同事實在太鐘意飲手搖喇,仲要開係公司附近,睇黎真係戒唔到飲品記得第一次試業個陣,Dickson好熱情同我介紹佢哋公司飲品同優惠,仲俾左張卡片我,叫我download個apps(storellet),黎緊會推好多promotion,佢真係無呃我喎,星期五有免費紅茶,星期二又有買一送一,真係超抵~上上次試左✨百年仙草冬瓜 (不過唔記得影相) — 味道非常似係台灣飲到嘅,比一般茶飲店飲到嘅更香,更有冬瓜味,唔會死甜,朋友試左✨芝士奶蓋松柏烏龍,佢話個茶底非常好,奶蓋夠滑上次免費試左 ✨復刻紅茶, 果然係佢嘅招牌,必試!同平時飲到嘅紅茶非常大分別,佢一啲都唔澀,仲有一股麥香味,餘韻尤長,我敢講真係我飲過最好飲嘅紅茶!今次就飲左✨芝士奶蓋復刻紅茶凍奶蓋奶味較重,芝士味不凸出,出奇地奶蓋mix左紅茶有一陣焦糖咖啡味,紅茶凍亦都幾好味,不過太多了,口感太複雜,我個人都係覺得始終都係紅茶最好!
芝士奶蓋松柏烏龍
,朋友試左✨芝士奶蓋松柏烏龍,佢話個茶底非常好,奶蓋夠滑
復刻紅茶
芝士奶蓋復刻紅茶凍
芝士奶蓋復刻紅茶凍
不過太多了,口感太複雜,我個人都係覺得始終都係紅茶最好!
芝士奶蓋松柏烏龍