2016-11-09 1088 浏览
成日行经呢间小店,一系中午好多人,一系太晏佢收左档,永远就唔到时间去试佢。呢间铺收6pm, 今日真系心血来潮,见铺头无乜人,唔洗排队,一于唔肚饿都试试佢。但系我觉得佢啲野食都偏贵,一个套餐:热狗+薯饼+饮品=$47 ,咁样睇落mos burger 同麦当劳好似好抵食。我无买成个餐,净系成日见人推介,所以想试下佢啲热狗,但佢卖得最平都要$32,而我就系试左最平个款热狗落左单佢会问你要咩酱,我要左芥末同茄酱,我印象中佢仲有bbq 酱、酸瓜酱、沙律酱等等,你可以拣几款酱,重口既话可能你话要落晒佢都得hahaha 就咁睇个热狗,我真心第一下sad 左,条脆皮芝士肠会唔会系迷你左啲?我心谂早知order 个正常size 既大肠因为佢呢张相既卖相真系唔多吸引,连条肠都见唔到,精髓黎咖嘛!不过既然都叫左,就试下佢咩料子啦!包身:热辣辣软绵绵既热狗包脆皮芝士肠:幼系幼左啲,但系口感外皮的确脆,香肠味亦唔会太咸,系好食既。车打芝士:对于芝士控既我黎讲,我觉得好食,而且佢仲系可以拉丝拉到唔断咁济,因为个热狗入面真系放左唔少芝士yum yum 芥末酱:咸咸地酸酸地,无咩辣味,有少少青结味,我个人对呢个酱麻麻

脆皮芝士肠+车打芝士热狗

不过既然都叫左,就试下佢咩料子啦!
包身:热辣辣软绵绵既热狗包

yum yum

茄酱:对于我来说是永远地安全的选择,但只味都系偏Heinz? 我个人喜欢麦当劳个只茄酱酸度多啲。

总的来说,贵,但系整体融合起一齐、睇落平凡得黎又真系几好食既,但我应该试一次就够了haha, 因为$32 一个热狗,抵唔抵食你自己谂啦
2016-11-08
等候时间
3 分钟 (堂食)
脆皮芝士肠+车打芝士热狗