2021-05-09
一行三人Happy Friday 滿心歡喜去食川菜,仲早2星期已訂定位,點知...晚餐叫了:酸菜魚薯粉底 $298口水雞(例牌)$98干鍋套餐-5樣餸(牛栢葉,腐竹,木耳,黃沙蜆,鴨血) $258白飯 $13加一後共$734環境服務餐具好油,連茶面都有油。舖面不大,枱與枱距離都窄。店員服務正常。酸菜魚酸菜魚湯面有一層油係正常的,但基本要求係湯一定要夠熱,可以想像一下係唔夠熱但又有一層油既情況下點樣可以食落肚。後來店員替我們翻熱才好d,估計係因為用膠兜致保溫不足問題。我們叫少辣少酸,但問題係成個味跟本不是正宗酸辣魚既味,無鮮死咸,加上食材唔靚,d魚好重泥味,薯粉無彈性但又粗好似食緊塑膠咁,連配菜d菇都有噏味,真係連招牌菜都做唔好,百思不得其解點解會有人排隊。口水雞頭一啖食落去好似幾好,因為淨係食到d香料,再咬落舊雞度,就知道雞同香料係佢還佢、你還你,大䌫都扯唔埋。2個字,無味。係連雞味都無。干鍋套餐最少要叫5款餸,未計唔知點解要收$68窩底,所以起碼2百幾蚊都幾貴。上菜算有誠意,有個火熱住,約5分鐘。不過又係出現同樣問題,d材料係完全吸收唔到個d香辣味。而有一半蜆係唔開的。都係2個字,把
晚餐叫了:
環境服務
酸菜魚
口水雞
干鍋套餐
最少要叫5款餸,未計唔知點解要收$68窩底,所以起碼2百幾蚊都幾貴。上菜算有誠意,有個火熱住,約5分鐘。不過又係出現同樣問題,d材料係完全吸收唔到個d香辣味。而有一半蜆係唔開的。都係2個字,把鬼。
本來諗住限一個半鐘唔夠時間食,最後係食到唔想再逗留而走。明白香港舖租燈油火蠟人工乜都貴,但希望係能個心做好d食物而唔係純粹諗住用最方便既方法搵顧客錢。
酸菜魚
干鍋套餐