2016-12-14 1056 浏览
聽到香港築地好耐,但一直以來都未有機會試。但十分失望。去到最入的立吞區,明明無人大把位,都要逼人地在一邊。算,嘢好食就OK老實我叫的嘢吾多,只是叫左兩個Set試一試先。未食由是可,一食把鬼火,我明香港的壽司一定無日本好,無台灣好,但你出得呢個價錢起碼有一定質素吧,結果....我去一些小店食質素可能仲好。鮑魚: 好似浸過樹膠咁下碟中間果隻魚(吾記得叫甚麼): 食的時候有D硬硬的感覺,吐出來後才見到原來有鱗,我明魚是有鱗,但....給客人食前可以先起鱗嗎?其他都是正常,但吾收我5件$88而基本功都未做好,會吾會過份左D?而且, 我明wasabi是好貴,但可以用好少少的嗎?總括而言,去到是食環境吾是食壽司、是食環境吾是食壽司、是食環境吾是食壽司,重要的事情要講三次,咁你個心會過得舒服D
聽到香港築地好耐,但一直以來都未有機會試。但十分失望。

Set 壽司
鮑魚: 好似浸過樹膠咁

而且, 我明wasabi是好貴,但可以用好少少的嗎?

2016-12-13