2008-05-19 13 浏览
今日下午茶時間4:00pm經過孖沙街,見有幾間馬來食店,加東特別有叻沙麵相片大大張貼係門囗,又吹噓係出名小食店,所以就入去試吓佢哋的招牌叻沙麵。有個帶眼鏡嘅啊伯走過嚟,即刻要你叫嘢食,我就叫咗餐牌上的叻沙麵有魚蛋,蝦,豆卜$40蚊,係等待的時候再小心細看餐牌,竟然見倒有下午茶餐叻沙麵加熱飲$32蚊,嗰麵除咗以上食材還加有魚片等,但我叫果碗麵少咗食材加冇嘢飲要$40蚊貴咗$8蚊。呀伯攞碗麵過嚟,,但見我碗麵細加冇セ特別,,跟著我問呀伯我嗰麵同茶餐有セ分別,呀伯就好唔高興咁答我,我叫果碗麵大D及好食D,而茶餐嘅麵就會細D差D咁話,(既然茶餐又細又差,佢哋解要賣呢?) 仲話喺我自己叫嘅,但喺跟住我隔鄰枱叫咗個茶餐,同我碗麵一样大細,食材又一样,呢嗰呀伯咁唔老實,碗麵又唔好食,魚蛋冇味又實啲啲,得一隻蝦又分為二片,米線不爽加碎濕濕,嗰湯底好一般,所以結論係貴加唔好食加不老實,以後一定唔會再幫襯。