2015-04-09 887 浏览
难得中同聚踢波聚,踢完波饿到扁,梗系要食番啲好嘢医肚XD上野系我哋中学时代成日都去嘅餐厅,每个星期都去,有时仲一个星期去两次 XP身为熟客仔嘅我哋穿过横街窄巷,好快就去到,我哋6条友就坐喺bar枱,正合我心意,因为可以望到师傅煮嘢食(真心几好睇)一坐低,望一望熟悉嘅餐牌,谂都唔洗谂就叫咗我最钟意嘅牛肉生姜烧($42),冻奶茶(+2)。虽然比差不多一年前贵咗几蚊,但系呢间餐绝对无令我失望!啲牛肉依然系咁多,烧完之后仲有好多汁。牛肉同埋啲茶都入晒洋䓤(即系所谓的「生姜」)嘅味,香到绝!倒啲汁落啲饭到,每一啖都好好好好好味!!!!我最钟意落啲七味粉落啲牛肉到,落少少,多一重味,不得之了 >w<其实点解我哋中学嘅时候成日嚟,除咗因为价钱okay又好食,仲有另一个原因:可以添饭!!!我话你知,如果你用一碗饭就食晒啲牛肉(或者其他𩠌),你就系完全浪费食物。呢到可以添饭,包我哋食得饱饱,仲可以享受耐啲呢咁正嘅铁板烧!!!食完main course,即使系一间小小嘅餐厅都有甜品,蛋奶冻。呢个好唔好食就见仁见智喇,不过我就觉得几好食 听讲呢间嘢夜晚有啲贵,但系睇到呢篇嘢嘅你晏昼去食一定无
难得中同聚踢波聚,踢完波饿到扁,梗系要食番啲好嘢医肚XD
虽然比差不多一年前贵咗几蚊,但系呢间餐绝对无令我失望!
可以添饭!!!
呢个好唔好食就见仁见智喇,不过我就觉得几好食

听讲呢间嘢夜晚有啲贵,但系睇到呢篇嘢嘅你晏昼去食一定无去错!!