2016-07-07
iberico ham toast $80.好耐未食過d懶精緻既野🙋平時路過都唔會入既餐廳俾個中銀信用卡優惠吸引左 食夠400可以減100 所以就入去坐低試下.哩個係芝士火腿磨菇多士 $80得3舊其實好很貴 不過入口係幾唔錯 芝士加菇加切到勁薄少少咸既火腿配撘又幾好味 個麵包都好脆口有麥味.不過掉返轉諗可能因為太細舊又係第一道菜所以覺得幾好食 但如果唔係有信用卡優惠又有人充大頭請食飯我應該唔捨得食 哈哈.Shrimp n Crab Bread $105.相比起舊懶精緻既多士 我覺得哩個更加正👍🏻忌廉蟹肉加蝦肉係海鮮中既絕配 估唔到既係撈麵包又唔錯 不過其實我只係食到蟹肉味 忌廉同肉既比例都算ok 不過如果海鮮唔係清蒸基本上唔會食到鮮味.其實個底係烤麵包 亦都切好左4/5份 份量都係太少 因為完全覺得咁樣整可以唔使咁貴 雖然味道不錯 好食但性價低既一個小食clams linguine $165.好入味既蜆肉扁意粉 👍🏻起初不想叫這個 因為每次食親哩款野多數中伏😕不過唔想食咁貴 雖然信用卡有折....所以搏一鋪叫哩個🙈.一啖意粉入口就覺得好入味 第一次食到正常既蜆肉意粉 汁不算太多卻十分夠
Shrimp n Crab Bread $105
clams linguine $165
一啖意粉入口就覺得好入味 第一次食到正常既蜆肉意粉 汁不算太多卻十分夠味道 而且意粉軟硬適中 索晒d充滿海鮮味既汁好好味✌🏻️
仲有每一隻蜆都有蜆肉係裡面 唔會跌出黎同失蹤左 蒜香更加令味道昇華 口味更重 美中不足既係我覺得唔值咁貴 食個意粉真係定價有點高
香蕉海綿蛋糕 $85
叫哩個甜品純粹因為要食夠$400碌卡減$100 感覺好似抵d
其實唔平所以我覺得好食係應份❗️蛋白cream加可可粉 焦糖香蕉 海綿蛋糕都好好味 因為本身已經喜愛燒焦左有咬口既焦糖 加埋香蕉雖然甜不過好味好特別 仲有cream撈蛋糕都好正 不過蛋糕有d太濕 影響左口感 但係味道係唔錯
不過應該冇優惠唔會入去食