同事來港工幹, 放工一齊食餐飯聚下, 為左方便同事, 揀左佢住既酒店內用餐。平時唔留意原來大角咀呢帶有酒店, 而且仲有間似乎係新轉營既90分鐘任飲任食涮涮鍋。大家見到都胃口大開, 加上天氣轉涼, 係酒店內食涮涮鍋就最好不過!平日晚, 餐廳都坐滿9成食客, 大部分都係香港本地人。入座先揀套餐, 我地揀左澳洲M6和牛餐, 可以食呢個價錢以下所有款式既肉, 而每個餐都可以食到豚肉、牛舌心再選湯底, 我地就揀左 "泰式冬蔭公", 個鍋原來好細個, 二人共享一個鍋, 好處係好快滾, 好快有得食! "泰式冬蔭公" 湯底沒有預期既多料, 味道亦偏淡, 微微酸辣, 唔食得部既朋友都HANDLE到, 中途再加入清湯, 更沒了冬蔭公味, 整體好清。醬料、蔬菜、粉麵、飲品、丸類、少量熟食都係自助區自取。款式唔算多, 但丸類、芝士腸都有齊而海鮮就只有蜆, 還好蜆係冇沙, 而且鮮甜熟食就有炸薯條、春卷飲品方面, 綠茶、柑桔檸檬、Coffee、罐裝汽水任飲至肉類就由侍應送上肉類均為薄切, 整齊地卷起, 色澤都粉嫩新鮮澳洲M6和牛 -  網紋牛脂, 入口很嫩, 唔會有過份油脂, 薄切稍為焯幾下就食得, 而且很易吸湯

平日晚, 餐廳都坐滿9成食客, 大部分都係香港本地人。

而每個餐都可以食到豚肉、牛舌心

醬料、蔬菜、粉麵、飲品、丸類、少量熟食都係自助區自取。

款式唔算多, 但丸類、芝士腸都有齊
而海鮮就只有蜆, 還好蜆係冇沙, 而且鮮甜

熟食就有炸薯條、春卷

飲品方面, 綠茶、柑桔檸檬、Coffee、罐裝汽水任飲

至肉類就由侍應送上

肉類均為薄切, 整齊地卷起, 色澤都粉嫩新鮮

豚肉 - 色澤粉嫩, 口感好滑, 食落唔會起渣

牛舌心 - 同樣很薄切, 微爽, 容易咬開

出面有唔少餐廳係Encorn第二round, 主打肉類質料都會有好大出入,
我地再encorn第二round, 澳洲M6和牛 依然都keep到質素

最後更有Haagen-Dazs雪糕任食。

臨到最後20mins, 侍應會提點Last order....

90mins其實時間都很充足, 肉類由侍應送上, 上檯速度都幾快, 而且數量很足。
2019-11-27