2021-11-21
星期六Book枱果時,見openrice餐廳推介諗住食好西,點知,一book足成千古恨。。我哋三人開頭點兩碟套餐,咁就先餐前都有沙律刺身,分別係吞拿魚同帶子,其實你做到沙律幾重味,都唔會掩蓋到你劣質吞拿魚有筋嘅情況。帶子方面都okay。之後又嚟咗個墨西哥脆片,嗰醬無味,似超市包裝求其倒嚟serve咁,嗰時已經好失望兩碟主菜入面,一個係牛小排,一個係乳豬。牛小排係全晚最好食既野,整得好淋,油脂分佈剛剛好,入口好香好好食,5分滿分我會比4.5分。而乳豬令人失望係嗰皮,同另外一篇食評所講,咬唔斷好韌。薯條外表就好吸引,點知得個汁得個樣同之前係墨西哥當地人開嘅餐廳差勁遠,個醬汁無辣味死甜,個薯條仲要暖嘅。收得咁嘅價錢薯條要熱都唔係好過份姐?之後另外單點一個大蝦意粉,竟然員工竟然話意粉賣晒,意粉賣晒?大蝦無貨都仲可以原諒,星期六紅日意粉會賣晒。。。呢個理由真係天大笑話,再大嘅笑話係咩?個員工竟然冇cut單,嗰時得四張枱,可想而知啲員工有幾『忙』唔記得咗啦。我認為就算間餐廳有主菜幾拿手都好,其他方面質素參差好影響啲客會唔會再食。但見佢啲野質素咁樣,仲唔拿拿聲食完埋單走咩!另外,員工俾錢態度又有問題
我認為就算間餐廳有主菜幾拿手都好,其他方面質素參差好影響啲客會唔會再食。但見佢啲野質素咁樣,仲唔拿拿聲食完埋單走咩!另外,員工俾錢態度又有問題,埋單個時話要paywave又冇預先同客人講自己走去部機前面俾錢,淨係一碌木咁棟係度,去到部機前面明明見到有android pay,拍極都無反應,個員工就失驚無神串句可能蘋果機先用得,我果時心裡面翻白眼我用samsung旗艦機又同你講咩?咁樣既體驗就好似比好貴價錢食快餐咁,一啲都唔係享受,怪唔知星期六幾枱客都無啦。對我黎講,呢間餐廳絕對唔會係我會再去試既一間。