2021-07-19
以前食過普慶都真係冇咁差,依家係差到一個點。龍蝦完全得雪味又細隻,員工態度超差,我話要龍蝦同青口,佢一手拎咗5隻青口掟落個碗到,然後先放兩隻半邊龍蝦,不如調轉呀,你俾5隻半邊龍蝦我啦。同佢講返唔要咁多青口,淨係要2隻,佢就係咁咦執返2隻出嚟,淨返3隻喺個碗到,咩態度?排生蠔嗰時,咁啱去到前面位小姐就冇哂,成條隊排緊,個員工仲可以慢條斯理咁慢慢擺佢啲生蠔出嚟,然後又剷咗十下冰鋪喺啲生蠔面,成條隊啲人望住佢咁搞法,唔知為乜,鋪完啲冰都開水逐隻沖,真係唔知個員工咩事。近排主題,有杯泰式珍多冰,係我飲過一杯最難飲嘅珍多冰,極度懷疑負責人將三色冰同珍多冰混為一談。珍多冰啲粉條應該係爽滑嘅質感,但佢就偏偏用上三色冰專用嘅紅或綠色馬蹄去整。口感完全唔同,成杯嘢飲咗一兩啖就冇再飲過。以前會覺得普慶好抵食,睇多咗負評都冇改變啲咩,因為印象中冇咁差,結果去食就係真係一如負評所講,差到爆。勸大家諗清楚先再去食,晚市嘅價錢,對比佢食物質素同服務真係完全唔值!