2022-12-29 74 浏览
跟朋友去貓cafe係我第一次見識吓,地址係觀塘開源道62號駱駝漆大廈第一座6樓,依間貓Cafe嘅面積比想像中大。去到首先穿上鞋套方可進場,眼見四週好多 活潑可愛的貓貓,親人又嗲,有啲自由自在行緊真正嘅catwalk,有啲貓貓還睡在覺。我們點咗四人套餐,餐湯係南瓜忌廉湯,質感好滑,菠蘿沙律好醒胃。東瀛蟹籽芝士日式咖喱牛肋條飯,咖喱有少少甜牛肋條不會過淋有口感,都有肉汁,仲有少少蟹籽 咀嚼時感覺爆吓爆吓味道好唔錯。慢烤美國嫩雞胸,估唔到制作得好嫩滑又入味,份量足夠。甜品,蜂蜜桃膠水果乳酪,甜甜蜜蜜好好味。飲品URBAN CAFE特調咖啡好香濃我鐘意。跟住落嚟當然同貓貓玩吓,有啲貓好有性格,唔會理我,但係有啲貓好熱情,可以同我一齊合照,當店員敲響匙羹的聲音,貓貓知道晚餐時間到,好快上咗張枱等住喂食,但係貓貓有秩序一隻食咗到一隻,十分之可愛,這次的體驗確係有趣,而且呢度嘅價錢好高性價比,比我以往食嘅cafe價錢仲要低。臨走前同啲貓貓講聲再見,下次再見!

我們點咗四人套餐,
餐湯係南瓜忌廉湯,質感好滑,菠蘿沙律好醒胃。

慢烤美國嫩雞胸,估唔到制作得好嫩滑又入味,份量足夠。

甜品,蜂蜜桃膠水果乳酪,甜甜蜜蜜好好味。

飲品URBAN CAFE特調咖啡好香濃我鐘意。

臨走前同啲貓貓講聲再見,下次再見!