2018-02-06 35 浏览
為左氹朋友開心,今晚專誠帶她來尖沙咀的「樂園」食飯。因爲依到有特別嘉賓 哈哈 餐廳位於一幢商業大廈內,出𨋢見到個彩虹大佈景就是了。餐湯 (主菜加$38有餐湯+飲品)南瓜湯加了忌廉,香濃幼滑香煎龍膽石斑柳配奶油翡翠汁 $218廚師好有心思咁加左星星形蘿蔔做伴碟,令到成個賣相好精美,配合餐廳happyland的主題石斑魚方面做得好嫩滑,加上奶油菠菜做的醬汁,味道好清新,我地都第一次食綠色醬汁既魚咋😅估唔到係小店都試到新菜式黑松露香煎鵝肝意大利飯 $188是我最愛的黑松露未食就聞到好香鵝肝份量雖小,但味道搭夠,肉質比較有口感,不是入口即溶那種,油脂豐腴意大利飯就比較硬身,適合想食正宗risotto的朋友們杞子菊花綠茶 $68 (套餐補$20)冬天都係飲返熱飲暖暖身,杞子又可以明目夠健康丫餐廳仲會用蠟燭座令飲品保溫,好細心特別嘉賓出場就是餐廳內有兩隻貓貓🙈🙈😍😍我地差不多食完飯,貓貓先訓醒,哈哈喜歡貓的朋友即刻瘋狂同佢影左好多相而且貓貓好乖,唔會亂抓人好可愛丫食飽飽又可以同貓貓做運動(玩)依間餐廳好適合喜歡貓既朋友來 我見到同行朋友/餐廳內的食客都因為貓貓的出現而好開心
為左氹朋友開心,今晚專誠帶她來尖沙咀的「樂園」食飯。
因爲依到有特別嘉賓 哈哈

餐廳位於一幢商業大廈內,出𨋢見到個彩虹大佈景就是了。

餐湯 (主菜加$38有餐湯+飲品)
南瓜湯加了忌廉,香濃幼滑

香煎龍膽石斑柳配奶油翡翠汁 $218

黑松露香煎鵝肝意大利飯 $188

是我最愛的黑松露
未食就聞到好香

意大利飯就比較硬身,適合想食正宗risotto的朋友們

杞子菊花綠茶 $68 (套餐補$20)

冬天都係飲返熱飲暖暖身,杞子又可以明目夠健康丫
餐廳仲會用蠟燭座令飲品保溫,好細心

特別嘉賓出場

就是餐廳內有兩隻貓貓🙈🙈😍😍

我地差不多食完飯,貓貓先訓醒,哈哈
喜歡貓的朋友即刻瘋狂同佢影左好多相

而且貓貓好乖,唔會亂抓人

好可愛丫

食飽飽又可以同貓貓做運動(玩