2017-08-05
之前有日係附近經過呢間餐廳 已經想試下 今次咁岩朋友約係荃灣食飯 咁就黎試下呢間新餐廳Dinner Set 會有餐包 湯 沙律 飲品 同甜品餐包一籃有成3款包 我最中意係個黑芝麻包 每款都好鬆軟 唔錯👍🏻椰菜花忌廉湯好杰身 好濃郁 好真材實料👍🏻 但飲落唔知點解 我覺得有d 似薯仔湯嘅味😂😂沙律 唔記得左個名😂但好好味 黃色一粒粒個個好特別👍🏻👍🏻蒜辣鮮蝦義大利麵 $188我個得個麵整得比較清淡 蒜味同辣味都唔重 可能係我太重口味啦🙈 但個蝦的確係新鮮蝦 幾好👍🏻麵嘅軟硬程度都好適中👍🏻烤西班牙黑毛豬扒伴芥末籽醬及燒汁 $198個豬扒好厚切 肥膏位尚算juicy 瘦嘅部分比較乾🙈但個芥末籽醬好正 完全係畫龍點睛👍🏻令到個豬扒好味勁多甜品係芒果mousse cake mousse好滑 餅底唔會太硬 芒果味好足 好好味 👍🏻野飲 除左普通咖啡茶 仲有好多其他選擇紅 白酒都唔洗加錢就有我就飲白酒 朋友要左西柚汁西柚汁係新鮮西柚嘅味道 有d 苦苦地😛白酒係呢枝 我覺得唔太酸 少少甜 作為一餐嘅ending 好唔錯👍🏻👍🏻炸三文魚彈 呢個好特別 第一次聽到魚彈用三文魚整 但又真係好好食wor😻😻
今次咁岩朋友約係荃灣食飯 咁就黎試下呢間新餐廳
我就飲白酒 朋友要左西柚汁
西柚汁係新鮮西柚嘅味道 有d 苦苦地😛
炸三文魚彈
呢個好特別 第一次聽到魚彈用三文魚整
但又真係好好食wor😻😻😻估唔到肉質鬆散嘅三文魚都整到魚彈😂
呢個魚彈真係值得一試👍🏻👍🏻👍🏻
黑松露薯條
薯條炸到金黃香脆 點埋個黑松露醬 好夾 送啤酒一流👍🏻👍🏻😂
睇得出呢間餐廳好比心機係每個細節到
咁岩我食個晚運左部琴黎裝 聽講之後會有琴師係到表演 到時一家好浪漫姐👍🏻👍🏻👍🏻