2019-08-26 1136 浏览
好耐無行荃灣,呢日約咗朋友行完宜家就搵地方醫肚,朋友推介呢間餐廳,於是一試無妨餐廳以貓為主題,店內很多貓的海報、相、公仔同擺設,推想店主一定是個貓痴是日餐湯/餐包/沙律餐湯是椰菜花忌廉湯,香濃幼滑;餐包很特別,黑白兩款質感鬆軟,蘸埋橄欖油及黑醋食,味道很夾;沙律菜新鮮爽脆,配搭胡麻醬汁香濃惹味Catee's香煎海鮮拼盤海鮮拼盤相當豐富,有大蝦,青口,蜆同三種魚,分別是鱸魚、盲鰽及紅鮋,魚皮煎得酥脆,魚肉嫩滑鮮甜又無骨跟餐甜品:伯爵茶蛋糕蛋糕鬆軟綿密帶淡淡茶香德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜成把匕首插在豬手上超酷,店員待我們打完卡後再端回廚房切件奉上,超貼心;豬手烤得皮脆鬆化,肉質滑嫩又唔乾烤美國極黑豬鞍伴芥末燒汁豬鞍肉質鬆化,油脂豐腴,無臊味,配搭芥末燒汁肉味更濃烤大蝦龍蝦汁扁意粉大蝦肉質彈滑,蝦膏甘香,扁意粉爽彈,配搭龍蝦醬汁香濃鮮甜我哋趕得切8點前落單可享啤酒、紅白酒及COCKTAIL 買一送一的優惠Cat On The Beach(左上)伏特加配蜜桃及樹莓甜酒混和菠蘿及蔓越莓汁,口感醇厚Mango Milk Shake(右上)芒果奶昔幼滑香甜,口感細膩濃稠Mojito(左下)朗姆

是日餐湯/餐包/沙律

Catee's香煎海鮮拼盤

跟餐甜品:伯爵茶蛋糕

蛋糕鬆軟綿密帶淡淡茶香

德國脆皮豬手伴蜜糖芥末及德國酸菜

烤美國極黑豬鞍伴芥末燒汁

豬鞍肉質鬆化,油脂豐腴,無臊味,配搭芥末燒汁肉味更濃

烤大蝦龍蝦汁扁意粉

大蝦肉質彈滑,蝦膏甘香,扁意粉爽彈,配搭龍蝦醬汁香濃鮮甜

Cat On The Beach(左上)
伏特加配蜜桃及樹莓甜酒混和菠蘿及蔓越莓汁,口感醇厚
Mango Milk Shake(右上)
芒果奶昔幼滑香甜,口感細膩濃稠
Mojito(左下)
朗姆酒混和梳打氣泡感十足,加上青檸及薄荷葉,感覺清爽
Guava Sour(右下)
黑朗姆酒配搭榛子糖漿,加上蕃石榴汁及檸檬汁,酸甜易入口

另外還可以半價叫小食一份

脆炸香辣單骨雞翼伴蜜糖芥末

雞翼炸得金黃酥脆,肉質滑溜,配埋蜜糖芥末醬,滿滿滋味
2019-08-18