2011-12-03 75 浏览
自从观塘个间粥店结业之后,我想找翻间好吃D 粥店都唔容易,不过最近有一次老婆好介绍,介绍我去左呢间添财记,我吃左几次,就钟意左,有时心痕痕早上开车完送个女上完学,回程之时,就静鸡鸡走左去买碗粥吃下。我最喜欢吃的,就系猪红牛肉粥,D牛肉要系牛肉碎加D炸左米粉混埋一起先好吃,而家有D粥店入左商场,唔系好多地方有猪红或鸡红吃,可能怕唔卫生啦,不过我就唔多怕,最怕无得吃。除左买粥之外,我就多数会都叫炸两,炒面,同埋油炸鬼,朝头早去买,够热够新鲜,D油炸鬼都几脆几香口。其它食物,只试下猪扒公仔面,一般般啦,猪扒同公仔面分开上,等D 猪扒唔会食食下淋左。环境及服务就一般,以九龙城来说,唔可以要求太高,我个人认为都可接受!

等候时间
5 分钟 (外卖自取)
  • 猪红牛肉粥
  • 炒面