2017-11-15
今日落嚟荃灣順便來呢間餐廳食返個靚靚晚餐,雖然座位細細但係空間都足夠,沒有跟餐,只是散點了一些個人喜歡食的菜式⋯⋯$78一個龍蝦湯,值唔值真係見仁見智啦,不過味道好濃郁,飲落啖湯都好滑,亦都有一舊好大舊嘅龍蝦肉,都算唔錯!前菜同樣叫了一個$78嘅巴馬火腿哈蜜瓜,好清新,食落有巴馬火腿嘅香同鹹味,又有哈密瓜嘅甜味,有咸有甜嘅感覺都幾特別,我個人就好鍾意。$62嘅意式炸銀魚,其實即係炸白飯魚,不過呢度嘅脆槳整得好脆口好薄身,所以食落係好脆,而且嗰種脆口嘅程度可以維持到好耐都唔會淋,亦吾會令人覺得好飽肚或者好油淋淋嘅感覺。來呢到梗係要試下出名嘅豬手啦,$168嘅脆豬手,上枱係原隻上嘅,好有台型好架勢,之後侍應幫我地攞去切件再俾我哋食,個皮勁脆,食落筋肉相連,好彈牙,總之一個字,就係「正」!$58一柸芒果奶昔,係有D貴嘅,(跟餐$15已0k)但係買相好靚,好夠凍,好香好滑,甜度又適中,食豬手夾呢柸飲品好夾,值得嘅!又是滿足的一餐!
又是滿足的一餐!