2017-05-27
都有一段時間冇去銅鑼灣了,今次咁岩有事去希慎,就上去搵埋食啦,去左呢間十四樓嘅名館。食下中菜都幾好,其實見佢寫係江湖菜,我吾太識分,不過入面幾岩我食,食物選擇都好多。嗌了脆皮咸豬手配薯條,超好食丫,豬手皮好脆,味道惹味,吾會太咸,而豬手嘅肉好嫩滑,粉紅色嘅,好食,熱辣辣,脆卜卜,另外薯條都好食過人,佢加了味粉?橙花色薯味又夠,同樣好香脆肉嫩,好食,百幾蚊超值,今餐最推介嘅。另點了兩個竹筒飯,瑤柱冬菇肉鬆蒸飯,同臘腸滑雞蒸飯,佢係加了紅米,更加健康,原本看似好細碟,其實份量都好多,都好飽,味道好岩我,飯軟身又香,食完豬手食岩岩好。再點了碟菜,嗌左金銀蒜蒸勝瓜金菇,好香蒜,加上了勝瓜上面,勝瓜好好食,入晒味,而勝瓜下面就有金菇,貪心地諗如果金菇份量多點就好,哈哈,送飯一流。仲點了蝦餃點心,即嗌即整,見到師傅係玻璃窗內整點心,即蒸再上碟,熱辣辣,已經夠好食,再一咬蝦好大假,好彈牙,100分丫,有四粒好味道。滿足嘅一餐。
滿足嘅一餐。