2012-10-26 13 浏览
因為友人今晚一定指定要食豚王,未食過就去試試。大約八時半去到,都大排長龍。幸好等了一會兒就可以入內,大部份等候的人都是一對對的情侶。排隊時,店員已派了ORDER紙及筆,由於第一次食,大部份是隨心填上。問左店員第一辣度會唔會好辣,店員回答只是普通,之後就是我食麵艱辛時間開始……麵一上就知道不妥。碗上一層層紅色?但是沒辦法,叫到就要食。辣度平時是食到,但可能最近食清淡左,所以覺得好辣。枱上擺放一個大水樽,店員會不時加水及遞上紙巾,服務很細心。另外不得不讚是湯底,叫普通都很濃,麵有厚感同彈牙,和湯底配合天衣無縫。今次我和友人都不約而同叫同一湯底(赤王),我倆都週圍望望其他人叫甚麼湯底,很多男性會叫黑湯底(黑王), 好似芝麻糊一樣。今次和友人都很滿意,下次會再光顧!一定要叫豚王湯底試試!最主要唔好太辣^^
未入去,就被一個日式大燈籠吸引。
我點的赤王拉麵

2012-10-22
未入去,就被一個日式大燈籠吸引。
我點的赤王拉麵