2023-05-23 376 浏览
❤️經常見到其他朋友分享豐富蟹宴😘我都終於訂位到了銅鑼灣sogo旁的 🦀蟹慶食蟹 。今晚食得好一點,❤️😍特選會席套餐😋💗$2988/2人前品嚐到不同烹調方法的🦀蟹滋味。🥗松葉蟹肉三文魚籽沙律炸蟹仔好可愛,松葉蟹肉鮮甜、三文魚籽飽滿,加上明太子同牛蒡兩款前菜非常開胃。🦀蟹肉鍋巴配紅酒鵝肝🍷蟹肉足料,鍋巴鬆脆。紅酒鵝肝質感綿密,滿滿酒香。😍🥢🍣四點刺身刺身非常高質,食得出的新鮮,深海池魚及拖羅肥美,赤蝦及北海道帆立貝鮮甜。🥚黑魚子海膽蟹肉蒸蛋 黑魚子同海膽賣相矜貴,加上新鮮蟹肉,蒸蛋格外鮮甜。😍💗日本時令活蟹蒸原隻毛蟹大大隻好吸引,蟹膏豐富,廚房已經剪開,蟹肉好容易就拆到,一梳梳蟹肉結實鮮甜。🐂🐃鹿兒島A5和牛 和牛嫩滑,充滿油香,配炸蒜片、芥末食。🦀鱈場蟹腳配水雲酸汁 蟹腳多肉鮮甜,燒完保留肉汁,有炭香味💗配水雲酸汁好開胃。🦀松葉蟹雜炊最後食個好似粥嘅雜炊,米粒吸收曬鮮甜味,100分💯🥣汁物海鮮清湯清甜,加少少青檸汁更能引出海鮮味。🥧🍮甜品多款精美甜品,有奶凍, 抹茶蕨餅及日式芝士蛋糕,非常滿足💕👍

今晚食得好一點,❤️😍特選會席套餐😋

💗$2988/2人前

品嚐到不同烹調方法的🦀蟹滋味。

🥗松葉蟹肉三文魚籽沙律

🦀蟹肉鍋巴配紅酒鵝肝🍷

蟹肉足料,鍋巴鬆脆。紅酒鵝肝質感綿密,滿滿酒香。😍

🥢🍣四點刺身

🥚黑魚子海膽蟹肉蒸蛋

黑魚子同海膽賣相矜貴,加上新鮮蟹肉,蒸蛋格外鮮甜。😍

💗日本時令活蟹

🐂🐃鹿兒島A5和牛

和牛嫩滑,充滿油香,配炸蒜片、芥末食。

🦀鱈場蟹腳配水雲酸汁

蟹腳多肉鮮甜,燒完保留肉汁,有炭香味💗配水雲酸汁好開胃。

🦀松葉蟹雜炊

最後食個好似粥嘅雜炊,米粒吸收曬鮮甜味,100分💯

🥣汁物

海鮮清湯清甜,加少少青檸汁更能引出海鮮味。

🥧🍮甜品

2023-05-22