2017-06-12
近排想清減吓, 考慮食的哋方, 希望食多點菜, 所以好想食沙律, 同朋友商量後, 就揀咗呢度的半自助晚餐。可能我們太遲訂枱, 安排的2人座位, 近入口樓梯邊, 有啲不舒適。今晚我同朋友主菜叫咗西冷扒同黑松露什菌意粉,西冷我們叫咗5成熟,但都有點偏熟,肉質及味道一般,反而什菌意粉味道好好,份量略小了一點。好喇,到主要的沙律bar,車厘茄、沙律菜、火箭菜、紫椰菜絲、粟米、煙肉粒、薯仔沙律等,種類多、新鮮、refill又快,醬汁除一般的都有外,我最欣賞的.....好似叫士多啤梨酥,味道好好,酸酸地,啱我想清減的人士。自助Bar除沙律外,仲有凍麵,有綠茶及蕎麥麵,可配紫菜絲、蔥粒及凍麵汁或芝麻醬,味道不錯;另一重點要試,就係老師傅即整格仔餅,香軟可口,有自助的煉奶、花生醬、芝麻、砂糖等,自助配搭。仲有中、西湯;多種甜品:啫喱、涼粉、芝士餅、蛋糕等;生果有蜜瓜、火龍果及西瓜;茶品有中國茶、奶茶、檸茶及咖啡,行自選擇。結論係,價錢、味道合理,而且選擇多,適合清減人士之餘,又適合大胃口人士,各取所需,滿意的一餐,值得推薦朋友。