2018-11-10 81 浏览
今日同朋友去左深水埗一間小店食日本野 整體幾唔錯叫左兩個定食 一個係三色丼 一個係蟹肉海鮮丼三色丼有三文魚 三文魚籽同帶子 三文魚籽同我食開嘅唔同 唔會有平時嗰陣腥味 反而帶點甜 幾正 另外帶子雖然唔算大粒 但勝在好新鮮好鮮甜 整體上都好滿意 最特別係佢提供兩款醬油 一款係用黎拌飯 一款係用黎點魚生 用黎拌飯嘅嗰款醬油同普通嘅壽司豉油唔同 食完都唔會口渴 除左丼飯之外 一個定食仲有一碗面豉湯同一個小沙律 份量都接受 款色味道幾豐富另一款海鮮丼都唔錯 有兩隻大蝦食😋厚肉得嚟新鮮 冇乜腥味 佢嘅蟹肉都算多 撈埋啲飯食好正 另外仲有兩片三文魚同三文魚籽 兩款都新鮮都有味 整體幾好👍🏼食完仲有荔枝味雪米糍食 好豐富晚餐仲可以係facebook打卡換小食 叫咗個三文魚手卷 係少見嘅有豐富三文魚肉嘅手卷 所以十分滋味 另外叫咗份厚玉子燒 個人覺得煎得唔錯 帶點甜味😋
今日同朋友去左深水埗一間小店食日本野 整體幾唔錯

叫左兩個定食 一個係三色丼 一個係蟹肉海鮮丼