晚市时间系🚇铜锣湾放工,一个人随意走走🧐睇有咩好食,行经过骆克道👀见到一间开左好耐既🗾日本餐厅,以前都食过好🤤几次,印象中好好食☺️,今次隔左咁耐再来👍质素依然非常好!餐厅店名使用🇯🇵日文字スーパー丼🐟,当然就试试餐厅招牌🔪刺身丼!呢个超级🤩海鲜丼 Super DON 💰$268 十分丰富,入面有多款高级🔪刺身食材:海胆、三文鱼籽、🐟三文鱼、🐟油甘鱼、🐟赤身、🐟拖罗同埋🦐赤虾,每款刺身😍都非常新鲜,每块都🔪切得一式一样咁厚身😋,对得起佢嘅价钱👍。当中我最钟意❤️嘅系佢嘅海胆,厚身大块🥰非常新鲜,食落偏甜带回甘🤤,十分之出色!另外拖罗🐟鱼油香味非常突出,😋食落非常肥美嫩滑。加💰$20可以升级套餐,会有齐🥗沙律菜、面豉汤🥣同埋开胃小菜,特别一赞👍面豉汤非常浓郁又足料,入面有🧅洋葱、🥕萝卜、🐂牛肉、 蒟蒻等等,多种食材带黎唔同口感既🤩冲击,尤其蒟蒻好QQ弹牙🦷口感特别好。呢度食物质素👍非常唔错,店员服务💁🏻‍♂️细心有礼,喺度🥢用餐有如置身🏯日本嘅感觉。

用餐时段