2020-10-04 79 浏览
就算疫情關係, 唔可以去日本, 留喺香港, 都可以享受到日本嘅美食今日就朋友去一間黃店度, 食一個二人套餐, 飲飽食醉 , 二人餐裏面, 有沙律, 前菜, 仲有天婦羅, 刺身有四款, 再加個石燒和牛, 再加個鍋物:海鮮鍋物先食個沙律, 開開胃, 豆腐沙律 , 有三文魚子做TOPPING, 口感爽脆刺身有三文魚, 非常之肥美, 油香大爆發, 吞拿魚嘅脂香, 非常之正, aftertaste非常之強再加上q彈嘅赤蝦同埋油甘魚, 大大件 , 又新鮮天婦羅炸到金黃色, 非常之脆嘅蛋漿, 外脆內軟嘅口感, 已經令我半飽啦之後店員就親自為我烹調石燒和牛, 150 gram分量都唔少, 烹調時間岩岩好, 牛嘅香味大爆發 , 入口非常的juicy , 肉味香濃再加咗大大份嘅海鮮鍋, 有蝦, 烏賊, 扇貝, 廣島蠔, 我最鍾意佢就係佢扇貝, 肉質鮮嫩, 用咗豬骨嘅湯底, 入口香濃 又冇味精, 不錯不錯

再加上q彈嘅赤蝦同埋油甘魚, 大大件 , 又新鮮