2024-06-01 33 浏览
補祝紀念日梗係食我哋最鍾意嘅日本嘢啦,今次帶咗老公嚟呢間個名好詩意嘅日本餐廳試吓。我哋試咗個豐富二人餐($880),好滿意。臨走仲見到有男士$163 女士$98 3小時任飲清酒優惠添,下次同朋友要再嚟飲。蟹肉蟹籽沙律蟹籽份量多,青瓜爽脆加埋鮮甜嘅蟹柳同埋蟹籽,最重要係沙律醬夠晒多撈,沙律清新開胃。刺身有煙燻鯖魚/三文魚/間八/油甘魚/帆立貝/赤身/赤蝦/甜蝦可以選擇,可以揀五款。我哋揀嘅三文魚超級肥美,油甘魚甘香,帶子赤蝦都鮮甜,赤身都冇筋。壽司我哋揀咗左口魚邊、赤貝、金目鯛、松葉蟹肉4款。其中我最鍾意左口魚邊壽司同埋金目鯛壽司,火炙過嘅左口魚邊魚油甘香,入口即溶。金目鯛鮮甜,面頭灑上脆脆嘅魚鱗,口感好好。另外赤貝都爽口,松葉蟹肉份量都多而且鮮甜。燒物我哋揀咗鹽燒大虎蝦同埋口燒牛舌芯。虎蝦好大隻,啖啖肉,肉質爽口。牛舌芯肉質鮮嫩鮮嫩,唔會燒得過火,調味啱啱好,鹹香鹹香咁樣。揚物虎蝦天扶良好好食,揸得一啲都唔油膩,天婦羅粉卜卜脆脆,裏面蝦肉好大隻,一樣係爽口鮮味。配料仲有炸南瓜添。鳗魚炒飯材料份量都慷慨,有好多鰻魚,而且都幾大件,唔係細碎嘅小粒,鰻魚都幾肥美。不過略嫌炒飯味道淡咗啲,如果

蟹肉蟹籽沙律

刺身

壽司

燒物

揚物

鳗魚炒飯
材料份量都慷慨,有好多鰻魚,而且都幾大件,唔係細碎嘅小粒,鰻魚都幾肥美。不過略嫌炒飯味道淡咗啲,如果再香口惹味啲就好。

湯都幾有驚喜,係好濃郁嘅蝦湯,仲有海鮮配料同埋雜菜。

甜品
甜品係波子汽水刨冰加布甸,配上朱古力餅乾脆脆,味道幾清爽,唔會太甜。