2017-12-17
之前已經係旺角樂天皇朝分店食過我的生日飯,今次屋企附近都開左間,難得襯住屋企人又生日😂,借啲意又去食多次先😋晚市大約等左個半鐘(等到傻左)😂 坐低飲啲茶先!幾香嫁~上次係旺角分店食過醉雞後覺得好好味,今次一樣叫返醉雞先!好香酒味,帶小小小小既苦味,而且雞肉都幾嫩,唔鞋,係must點item呀😂🙈之後有佢地既八色小籠包,賣相當然吸引,佢亦有建議食用既先後次序,不過其實都冇乜大分別😂叫做跟著黎食玩下甘啦,味道方面係好味既,皮薄亦好juicy,但唔會令到你嘩一聲,最好味係正常味,蟹粉味,仲有個麻辣味都係值得一試!人參味都係唔好啦,哈哈🙈😂🙈😂呢碗麵忘記叫咩名了🙈上面既肉炆得幾入味,唔會鞋口,麵同湯底正常,冇特別出色。個人係好鐘意食水餃雲吞類,呢個雲吞啲饀好大舊,皮都幾薄,不過我自己鐘意食勁厚皮既🙈😂如果你喜歡薄皮的呢個都岩食!而碗麵既調味係麻辣味,都真係幾麻!食之前記得盡量撈均勻啲,如果唔係食到最後好容易太濃麻辣味就唔好啦!最後,叫左個酒釀丸子作結,有淡淡地既酒香,好Q既丸子,好味😋😋價錢方面,晚市其實唔算好平,反而聽人講佢地既午市係抵食好多,而且午市一定少人好多,所以大家可以去試下!
晚市大約等左個半鐘(等到傻左)😂
坐低飲啲茶先!幾香嫁~